Termotehnik

Telefon: +38164/376-17-17
Email adresa:
info@termotehnik.rs
Adresa:
Vrnjačka Banja, Srbija
Plafonski vrtložni difuzor proizvođača firme Termotehnik iz Vrnjačke Banje

Plafonski vrtložni anemostat

Plafonski anemostati namenjeni su za dovod i odvod vazduha za visine prostorija do 5 m. Anemostat je dostupan u izvedbama sa jedan, dva tri ili četiri smera istrujavanja vazduha, sa jednim ili dva reda podesivih lopatica.

Izrađen je od aluminijumskog profila eloksiranih u prirodnoj boji aluminijuma.
Zakrivliene lopatice anemostata su horizontalne, odosno vertikalne i mogu se pojedinačo ručno podešavati, čime se omogućava istrujavanje vazduha u vertikalnom pravcu (kada se koristi za zagrevanje prostora koji imaju veliku visinu), u horizontinom pravcu (kada se koristi za hlađenje) ili u kombinaciji.

Efektivna površina delimično zatvorenih lopatica iznosi od 35%, a u potpuno vertikalnom položaju efektivna površina je povećana na 75%. Ugradnja ovog anemostata može biti izvedena sa vidljivim obodnim vijcima ili sa ugradbenim okvirom – bravicama.

Anemostati se po zahtevu isporučuju sa suprotnosmernim regulatorom protoka “,RP”, koji služi za fino podešavanje željene količine vazduha.

Ugradbeni okvir i klapna izrađeni su od pocinkovanog čeličnog lima. Za nestandardne veličine vrši se posebna narudžbina. Nazivna veličina BxH označava veličinu grla anemostata.

Kod proračuna količine vazduha uvrštava se slobodni efektivni presek. Mogu biti izrađeni u boji eloksiranog aluminijuma ili plastificirani u želejnoj boji po RAL karti.